Welcome to my small world. | Dashboard | Follow
TYQAH MAHATHIR: 2014

SEBAB AKU SUKA

Masa : 30.3.14 | Comments : 0


Assalamualaikum . Writing on 12.25 p.m. . Tengok gambar di atas . Itu gambar anime kay , bukan CARTOON . Kawan aku semua pelik dan tanya kenapa aku suka sgt dkt anime ni . Aku cuma cakap aku suka tgk anime sbb cite tu best . Tapi diorang semua tak percaya dan kata anime tu tak best . Ok , sejujurnya , aku ada sebab lain kenapa aku suka anime ni . These are the reasons :)


IT RESEMBLES THE OLD ME . Apa maksud dia ? Maksudnya , anime mempunyai ciri2 seperti aku . Kebanyakan anime yg aku tgk semua ada kaitan dgn aku . Tgk gambar di atas tu . "Why do I have to get irritated over something like this?" Ada mksud tau disebalik ayat tu . Org yg betul2 teliti gambar ni mungkin faham maksud ni mcm aku . Ayat ni ada kaitan dgn aku . Dengan realiti kehidupan . Hidup ini penuh dgn kesedihan , kegembiraan dn sebagainya .Bukan nk berfalsafah , tapi ianya REALITI .


Anime byk ada quotes yg kaitan dgn aku . Byk sgt . Klau nk tau apa quotes anime , search lah kat google .
Ada quotes anime tntg kebahagiaan , kesedihan dan tntg 'friendship' . Aku pling suka anime tntg friendship.
Dlm anime , kawan diorang semua sporting , gila2 , memahami , sentiasa ada ketika susah dn sng dan sanggup berkorban . Wahhh , best kan klau ada kawan mcm ni ? Susah nk jumpa . Bukan bermaksud takde lgsung kat dunia ni , tapi , ianya sedikit . There are too many FAKE FRIENDS around us . Kawan semata2
kepentingan diri diorang sendiri .


 Please jgn kata anime tu boring sdgkan korang tak pernah cuba untuk tgk anime tu . Tengoklah sendiri cite tu . Don't judge people who watch anime . Jgn kata mereka ni kebudak budakkan .Ianya bukan cartoon .
Ramai ckp anime tu sama je dgn cartoon , tapi ianya BUKAN cartoon . Ada pengajaran di sebalik cite anime tu . Nak tahu ? Tengoklah sendiri . Ok , sampai sini shja . ICTL nk hbis dh . Kena log out dulu , Assalamualaikum . Ingat , anime is not just a cartoon :)



School ?

Masa : 5.2.14 | Comments : 0
Assalamualaikum :)




Dah lama tak update blog . Berhabuk sgt nii =_= . Okay2 berbalik kpd tajuk . School ? why school ?


Ok. Sekolah mmg memenatkan . Terutamanya pelajar asrama kan ? Mcm aku . Tapi sebenarnya aku nk cite pasal kawan2 baru kat sekolah . Semua muka lain kcuali ada bbrapa org yg sama kelas tahun lps .

Actually , kelas aku ni sporting tauu , cuma aku je yg diam sikit . Aku tak tau npe , aku MALU kot. Haha , poyo je kan ? Well , that's ME. Aku akan mnjdi gila2 bila aku rapat dgn someone .

Kawan aku ramai msuk kelas lain dgn aku . Sedihhh ? Mmg punn . Kitorang tak mcm dulu . Kitorang tak rapat mcm dulu dh . Serius sedih :/ . Aku tak tau nk buat apa . Kitorang dh pilih jalan tuju masing2 .

Kalau boleh kan , aku nk mcm thun lps , sentiasa bersama :') tapi apakan daya , "People change, memories dont" btul lah apa quotes tu ckp . Oklah , smpai sini je lah entry hri ni . Yelah kn , budak asrama lah katakan . Mmg batak bila dpt msuk ICTL XD . Hahaha ^^ . Ok bye , Assalamualaikum

PEACE :)